Kroon en Brug – Kroon tand nodig of brug tanden nodig?

Kroon plaatsen

Als vervanging van een tand of kies kan er gekozen worden voor een kroon. Veel mensen hebben daar weleens over gehoord, maar wat is een kroon nou eigenlijk en waarom zult u hiervoor kiezen? U kan een kroon zien als een hulsje die over een afgeslepen tand of kies wordt geplaatst. Nadat het hulsje erop zit heeft de tand of kies weer dezelfde vorm en functionaliteit als het oorspronkelijk had. Een reden om een kroon te plaatsen kan zijn dat de tand of kies zelf te weinig houvast heeft om nog op te vullen met composiet. Ook kan voor een kroon gekozen worden om het gebit te verfraaien.

Wat kost een kroon?

Het laten maken van een kroon kan bij Karel Tandartsen intern. We maken geen gebruik van externe partijen waardoor we zeer concurrerende prijzen kunnen hanteren. De prijs kan per persoon verschillen omdat elke gebitssituatie anders is. Laat u verrassen door onze scherpe tarieven. We nodigen u ook uit om na de offerte te gaan vergelijken op prijs en kwaliteit!

Bruggen

Met behulp van een brug kan de tandarts meerdere tanden vervangen. Deze brug steunt op twee pijlers, dit zijn afgeslepen tanden of kiezen, met een kroon erop, aan de weerszijden van waar de brug moet komen. Het tussendeel wordt de “dummy” genoemd en bestaat uit een of meerdere tanden/kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Wat kost een brug?

De kosten om een brug te plaatsen kunnen oplopen. Ook hier kunnen we zeer scherpe tarieven aanbieden. Soms moet een brug in combinatie met implantaten. Wij raden u sterk aan om Karel Tandartsen bij dergelijke ingrepen een offerte te laten uitbrengen die u naast de offerte kunt leggen die u van uw huidige tandarts heeft gekregen. Vaak worden kronen en bruggen te hoog geoffreerd.

Er zijn ook veel externe partijen die zich puur richten op het vervaardigen van kronen en bruggen. In tegenstelling tot de standaard tandarts tarieven is deze markt redelijk open. De inkoop van een tandarts en de volumes hiervan hebben invloed op de prijs die u aangeboden wordt. Voor alle behandelingen van kronen en bruggen is Karel Tandartsen de juiste keuze!