Restauraties en vullingen bij Karel Tandartsen Rotterdam

Wat houdt cariës in?

Cariës (tandbederf) is één van de meest voorkomende infectieziektes ter wereld. Wanneer u last heeft van tandbederf betekent dit dat uw tandglazuur is aangetast. Uw gebitsverzorging, dagelijkse voedingspatroon en de status van uw gezondheid kunnen een factor spelen in het ontstaan van tandbederf.

 

Wanneer u een keer bijvoorbeeld het tandenpoetsen over hebt geslagen heeft u vast wel gemerkt dat er een ruw laagje tandplak ontstaat op uw tanden. Tandplak is veroorzaakt door de bacteriën in combinatie met de zuren in uw mond. Deze laag zal uw glazuur aantasten en vervolgens doordringen tot uw tandbeen. Tandbederf kan leiden tot gaatjes, ontstekingen, infecties en zelfs het verliezen van uw tanden en/of kiezen. Het is dus erg belangrijk om regelmatig uw tandarts te blijven bezoeken. Onze tandartspraktijk in Utrecht is goed te bereiken en u kunt vrij parkeren.

Des te meer reden om uw tandartsbezoek niet over te slaan!

Caries behandeling

Afhankelijk van uw gebit kan de tandarts bepalen wat voor behandeling u nodig heeft. In een vroeg stadium van tandbederf is een reiniging of vulling al voldoende om u verder te helpen. Bij een verder gevorderd stadium kan er sprake zijn van bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling. Indien de tand/kies niet meer valt te redden is de tandarts genoodzaakt deze voor u te trekken. In dit geval kan het voor u gewenst zijn om implantaten te laten zetten om het gat in uw mond weer op te vullen.

Tandbederf zult u aan het begin als klachtenvrij ervaren. Hierdoor is het dus belangrijk uw tandarts uw gebit regelmatig te laten controleren. Hoe eerder u erbij bent, hoe meer pijn, tijd, tanden en kosten u bespaard zullen blijven.

Om te zorgen dat u altijd er op tijd bij bent om schade te voorkomen raden wij u aan om altijd een halfjaarlijkse controle te doen. Zo kunnen we op tijd uw gebit reinigen en komt u niet onverwachts voor hoge tandarts kosten te staan.